Δ.Δ.Π.Μ.Σ. Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία

Διιδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οργανώνεται από τα Τμήματα Ιατρικής και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.). Τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος και αρμοδιότητα για την απονομή διπλώματος έχει το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  

Αποτελεί συνέχεια του Διατμηματικού Π.Μ.Σ. «Βιοτεχνολογία» το οποίο λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99,  με τροποποιήσεις το 2003, 2005 και 2014, και επανιδρύεται ως Διιδρυματικό-Διατμηματικό (Δ.Δ.) Π.Μ.Σ. «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία» τον Μάιο του 2018. (απόφαση αριθ. 14597, ΦΕΚ 1808/τ. Β΄/21-5-2018, τελευταία τροποποίηση: απόφαση αριθ. 11767, ΦΕΚ 1254/τ. Β΄/06-03-2023)

Απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Μ.Σ.) στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (Master’s Degree in Molecular and Cellular Biology and Biotechnology). Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Δ.Δ.Μ.Σ. είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα (90 ECTS).

Σκοπός του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. είναι η προετοιμασία άριστα εκπαιδευμένων επιστημόνων για σταδιοδρομία στη βιολογική/βιοϊατρική και βιοτεχνολογική έρευνα, εκπαίδευση, δημόσιες υπηρεσίες ή στον παραγωγικό τομέα. Συγχρόνως, στοχεύει στην περαιτέρω προαγωγή της γνώσης και ανάπτυξη της έρευνας και συνεισφέρει στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας.

Η επιτυχής εκπαίδευση των φοιτητών ολοκληρώνεται με την εκπόνηση πειραματικής Διπλωματικής Ερευνητικής Εργασίας (συνολικής διάρκειας ενός έτους) σε ένα από τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. και ανήκουν στα Τμήματα Ιατρικής, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, ή Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ή στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Τ.Ε. (Ι.Β.Ε.-Ι.Τ.Ε.), το οποίο έχει έδρα στα Ιωάννινα, ή/και συνεργαζόμενες ερευνητικές ομάδες.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών κάθε ακαδημαϊκού έτους γίνεται τον Ιούνιο και η επιλογή τον Σεπτέμβριο, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου. Εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών έχει την επιλογή να αποφασίσει να μεταθέσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Νοέμβριο και, αντίστοιχα, την επιλογή φοιτητών για τον Ιανουάριο και την έναρξη των μαθημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου (εαρινό εξάμηνο). Το περίγραμμα του προγράμματος σπουδών καθώς και τα άλλα στοιχεία του κανονισμού λειτουργίας έχουν αναρτηθεί στο ΦΕΚ 1254/τ. Β΄/06-03-2023.   

 

Υπεύθυνος Δ.Δ.Π.Μ.Σ.: Ευστάθιος Φριλίγγος

Τηλ. Επικοινωνίας: 26510 07715

 

Διεύθυνση e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com